Opbouw van het appartement

Het gebouw bevat 13 individuele appartementen voor jong volwassenen met een stoornis binnen het autistisch spectrum met een normale begaafdheid. Tevens is er één gemeenschappelijke inloopruimte, waar de jongeren gezamenlijke activiteiten kunnen ondernemen. Binnen het gebouw bevinden zich verder 8 appartementen voor overige huurders.

Ligging

De appartementen zijn in de loop van 2010 opgeleverd en zijn gelegen in de wijk De Donk in ’s-Hertogenbosch Noord. De wijk heeft een ideale ligging: dichtbij het centrum van de stad en tegelijkertijd een goede ontsluiting naar de snelwegen rond de stad. Voor de dagelijkse boodschappen kunnen de bewoners terecht in diverse winkelcentra in de directe omgeving. De Donk is bij uitstek een gezinswijk. De wijk bestaat sinds de jaren ’50, maar heeft in de afgelopen jaren een volledige metamorfose ondergaan.

Indeling

Op de begane grond bevinden zich de centrale entree, de gemeenschappelijke inloopruimte, 1 appartement, alsmede de bergingen. De 1e, 2e en 3e verdieping bestaan ieder uit 4 appartementen.

De appartementen zijn ruim van opzet met de volgende indeling: Binnen twee appartementen is de keuze gemaakt om geen hobbykamer te hebben maar deze meters bij de woonkamer te betrekken. De gemeenschappelijke ruimte is voorzien van een entree, toiletten, een woonkamer met daarbij een open keuken.

Begeleiding

Afhankelijk van de individuele hulpvraag en de behoeften van de bewoners wordt begeleiding op maat aangeboden. Voor iedere bewoner is een individueel begeleidingsplan gemaakt. De hulpvraag is vaak gericht op de organisatie van alledaagse zaken, zoals het huis opgeruimd houden, omgaan met instanties en het stellen van prioriteiten. Dus: hulp bij het aanbrengen en vasthouden van structuur in hun leven. Daarnaast kunnen bewoners gebruik maken groepsbegeleiding, bijvoorbeeld samen (leren) koken.

Binnen dit project wordt geen 24-uurszorg geleverd. Begeleiding is op vaste momenten aanwezig, afhankelijk van de indicaties van de bewoners.